Vilken typ av Paint Äger du Ansök till Slipat Sovrumsmöbler

? Ge försiktigt begagnade möbler en ansiktslyftning efter slipning av gamla mål är en budget - vänligt sätt att införliva uppdaterad möbler i ett sovrum . Måla dina egna möbler sparar kostnader för professionell efterbehandling , men att göra det själv behöver inte vara en kompromiss för ett professionellt utseende . Att välja rätt färg för önskad yta kan göra skillnaden mellan en snygg möbel bit och en som kunde använda lite mer kärlek . Typer

oljebaserad färg -och vattenbaseradelatex -eller lackfärg är utvalda typer av färg för ytbehandling av sovrumsmöbler . Slutresultatet av dessa färg val är smidig , lätt att rengöra ytor som uppvisar lång hållbarhet . Att välja en färg med en yta som håller i många år är ett kostnadseffektivt sätt att liva upp vanligt trä möbler med färg .

Medan de vattenbaseradelackalternativtorkas och klar att använda i ett par timmar , en oljebaserad yta kommer att ta flera dagar att ställa in och torka . Oljan avdunstar inte så snabbt som vattnet , men istället suger in i träet och försvinner i luften i mycket långsam takt .

Färger

Välj rätt måla färger för den slipade sovrumsmöbler genom att bestämma rummets mest dominerande , fokal - punkt färg . Stanna med neutrala toner i olika nyanser av vitt , grått och brunt för att blanda möblerna i de arkitektoniska detaljer i rummet . Djärva färger för möblerna fungerar också bra som punkter dramatiska intresse som leker av en kontrasterande , mjukare färgpalett i rummet .

Tekniker

Semi - glans och satin färg kan endast användas som en del av en målning teknik som använder en minimal mängd färg . Att gå till ett land tema , en torrborsttekniksom målar på väldigt lite färg , lägga lagom färg och lämnar bara tillräckligt av trä som utsätts , är ett sätt att använda en standardfärg . En shabby - chic finish ser ut som en helt målade möbler pjäs som har blivit sliten längs kanterna och mest använda delar över tiden . För antingen måla teknik som blir bättre när färgen slits bort , är detta ett effektivt sätt att använda vanliga inomhusfärger på sovrumsmöbler .
Tillämpa Finish

För en smidig , och med - målad yta , prime den slipade sovrummet satt först . Färg skulle utgöra en solid bindning med den nakna träets yta , men ett lager av primer minskar mängden av lacken som behövs för att uppnå en helt förseglad lack . Välj en vattenbaserad grundfärg som är framtagen för trä och torkar snabbt .

Efter att den sista lager färg till sovrummet möbler , granska sin yta för att avgöra om den behöver en skyddande klarlack finish. Den klarlackeradförlänger färgens hållbarhet mot skador , eftersom det fungerar som en barriär som hindrar oavsiktlig nötning eller repor på lacken avslut . Addera