Internationell byggnormer på Window Header Storlekar

Utan rubriker i rätt storlek , kan dina väggar falla i. Fönster rubriker stödjer taket och andra konstruktioner ovanför ett fönster ; om du väljer en rubrik som är för liten , kan dess svaghet leda till en kollaps . The International Building Code ( IBC ) dikterar storleken på rubriker för att se till att de kommer att ge tillräckligt stöd , och kommunerna överallt följa denna kod eller en modifierad version av det . Typiska enheter som används av byggare kommer att följa koden , men om du bygger ett hem på egen hand , måste du utbilda dig själv om rubriker och deras acceptabel användning . Fönsterbord

Fönstret header är den horisontella pjäs högst upp i fönsterkarmen som tar belastningen från de förkortade dubbar ovanför det , som är kända som krymplingen dubbar . Bitarna på vardera änden och vinkelrätt mot samlingsröret kallas trimmers. Dessa fäster på bultarna på varje sida av fönstret för stöd . Ibland behöver du mer än en träbit under varje ände av sidhuvudet för trimmers , beroende på storleken på sidhuvudet som du använder .
Code Faktorer

Faktorer för fönsterrubrikenberor storleken är många : storleken på ditt hus , vindlastpå väggen där fönstret är installerat , hur mycket snö som du vanligtvis får i din region , om väggen är bärande eller inte , öppnandet av fönstret och den typ av trä som används i utformningen . Dessa innebär att koden varierar beroende på region . Riktlinjer i International Building Code kräver att du använder dessa faktorer från byggnaden för att hitta det som behövs rubrikstorlekenpå en serie av diagram .
Header Location

Huvudet bör vara högst upp i fönsterramen. För att matcha resten av rummet , måste det också att ställa upp med dörröverstycke , som också kallas ett sidhuvud . Justera dessa på samma höjd kommer att göra ett rum visas även och göra mätning krymplingen dubbar ovanför dörrar och fönster lättare eftersom de alla kommer att vara av samma längd .

Header riktlinjer

längden av ett huvud kan beräknas från storleken på den grova öppning för fönstret plus bredden på trimmern dubbar , som ibland kallas dubbar jack . För bärande väggar , måste du använda en 4 - av styrelsen för sidhuvudet eller två 2 - av brädor på vardera sidan av en bit av 1/2-tums plywood . Maximal spännvidd för en # 2 douglasgran 4 - av styrelsen som huvudet är generellt lika i fot till djupet i fot på brädan . Till exempel skulle en 4 - gånger-4 ombord spänner max 4 meter bred öppning . Addera