Hur man bygger en ramp till en flytande brygga

En flytdocka kan vara ett bra sätt för förtöjning och andra vattenbaseradefordon , och det hindrar båtar från grundstötning . När flytdockan stiger och sjunker , kan det dock vara svårt att komma åt . Att bygga en ramp är ett enkelt sätt att se till att du kommer att kunna komma åt din docka oavsett vattennivå . Du behöver inte teknisk expertis eller specialkunskaper för att bygga en ramp . Detta är vad du behöver
Roller montering
Stor planka av trä
Trä trianglar
Kalkylator Review Hammer
Fence häftklamrar
Visa fler Instruktioner
1

Räkna ut hur länge du behöver rampen ska vara . Uppskatta den högsta potentiella höjdskillnaden mellan den flytdocka och bryggan . Detta kommer att inträffa när vattennivån är som lägst . På denna nivå bör vinkeln på rampen att vara 45 grader , vilket innebär att gradienten är 01:01 . Träna längden på rampen med hjälp av Pythagoras sats : Längd på rampen kvadrat = 2 x maximala höjdskillnaden mellan brygga och flytdocka kvadrat . Så om det maximala avståndet är 6 meter , kommer längden på rampen vara cirka 8 fot 6 inches . Klipp denna längd av trä.
2

Fäst ramprullarnatill slutet av plankan som kommer att vara på den flytdocka . Detta är en form av en konsol, som gör det möjligt för programpunkt att flytta när bryggan stiger upp och ner.

3

Hammer två stängsel häftklamrar i änden av den bräda som kommer att stanna på mark. På grund av den förändrade vinkeln på rampen , det kan inte vara direkt kopplad till bryggan . Bind rep eller robust snöre genom stängslet häftklamrar och binda dem på förtöjningsknapar om de är tillgängliga , eller för stängsel häftklamrar som du har hamrade in i bryggan . Din ramp kommer nu att vara säker , men kommer att svara på förändrade vattennivåer .
4

Sand rampen ner när du har monterat det , för att förhindra splitter . Du kanske också vill lacka den. Addera