Konvertera steg till Handikappanpassat Ramp

För dem i rullstol , som har tillförlitlig tillgång till olika delar av hemmet är viktigt ; dock de flesta hem inte byggda för att rymma funktionshindrade . Anställa en entreprenör för att bygga en rullstolsramp är ofta dyra och inte är ett hållbart alternativ för de som bara behöver en ramp tillfälligt eller inte äger sina egna hem . Om du har viss erfarenhet av att bygga träkonstruktioner , kan du bygga en rullstolsramp själv som är säker och kan installeras under de befintliga utomhus trappor . Detta är vad du behöver
4 x 4 - tums trästolpar
2 x 6 - fot behandlat virke
12 x 12 - tums behandlade 3/4-tums plywood lagerplattor
12 x 12 tum plywood kilar
5/4 x 6 - tums behandlat trä trall
1 x 6 -fots löpare
Stakes
gummiklubba
Tapcon skruvar
Ankar bultar
Nivå
borrmaskin
Måttband
bil domkrafter
Visa fler Instruktioner
1

Konstruera den översta trappavsatsen vid toppen av trapporna . Om landningen är vid en dörröppning, bör det inte vara något mer än 1/2 tum lägre än dörrtröskeln . Landningen bör ge minst 2 meter utrymme vid sidan av dörren spärren så att dörren kan öppnas av den rullstolsburne självständigt . För de flesta entréer , kommer en 58 x 58 - tums landning räcka . Använd trä PRYDNAD att bygga landningen , som vanligtvis kan läggas ut över den befintliga övre landning . Om du måste gå bortom detta område , använda 4 x 4 - tums inlägg för ytterligare stöd , och fäst trall till stolparna med bultar . Fäst bitar av gallergolv ihop med bultar .
2

Lägg till ytterligare en bit inplankning spola av höjningen av den övre trappan med 4 x 4 - tums inläggen på vardera sidan . Detta kommer att vara där du skruvar i den sluttande delen av rampen . Addera 3

Bestäm längden på rampen med hjälp av Americans with Disabilities Act ( ADA ) riktlinje av 01:12 . Det innebär för varje 1 fot ökning ( förändring i höjd ) , behöver du 12 meter av loppet ( förändring i längd ) . Lutningen kan vara mer gradvis om så önskas . När längden bestäms , kan du designa en layout för rampen . Om du har gott om plats , kan din ramp gå rakt ut från dörren . Om inte, överväga en L-formad eller U-formad ramp. Låt för landningar var 30 fot . Varje varv 90 grader kommer att behöva en 58 x 58 - tums landning . Alla svängar 180 - graders kommer att kräva en 58 x 92 1/2-tums landning . Tillåt gott om bredd för rullstol - mellan 39 och 42 inches . Denna layout kommer att användas för att bygga basen och ram för rampen .
4

Konstruera basen för rampen med 1 x 6 - meters löpare , med hjälp av insatser och en gummiklubba för att säkra löparna ordentligt i marken. Löparna ska följa den layout du har utformats för rampen . Slut löpare bör vara jäms med marken .
5

Montera de 4 x 4 - tums inlägg var 5 meter längs rampen , säkra dem med plywood lagerplåtarnamed bultar och skruvar . Använd skruvar för att fästa plywood kilar på stolparna för att förstärka rampen och främja en svag lutning . Lagerplattorna måste fästas på de löpare med skruvar.
6

Construct ram av rampen med hjälp av de 2 x 6 -fotsbräda . Ramen passar över löparna , så använd dessa som en guide . Fäst ramen med de 4 x 4 - tums inlägg med skruvar var 5 meter . Inkludera en gemensam var 10 meter genom att lägga en 2 x 6 - fot bit virke över ramen och fästa den med skruvar . Bil uttagen kan användas för att tillfälligt hålla materialet på plats medan du kontrollera riktigheten av backen med hjälp av en nivå .
7

Topp ramen av rampen med behandlat trä trall , säkra smycka med skruvar längs vägen . Fäst minst 1 tum av ytterligare trädäck längs botten sidorna av rampen för att förhindra halka . Ledstänger ska också byggas längs båda sidor av rampen för att följa byggnormer , som kommer att variera beroende på din plats . Ledstängerna kan konstrueras med hjälp av ytterligare virke från det färdiga projektet . Addera