Hur man gör ljudabsorberande paneler

Kanske du har en tonåring som gillar musik . Riktigt hög musik . Eller du kanske har ett hemmabiosystem som du vill låta akustiskt perfekt . Ljudabsorberandepaneler kan omvandla ljud , hålla den där du vill ha den och eliminera det var du inte. Och det bästa är att du inte behöver köpa dyr utrustning för att uppnå det , eller hyra dyra entreprenörer . I ett par timmar , med några enkla material , kan du ha en ljudabsorberande panel av dina own.Things du behöver
Muslin eller akustisk tyg ( 4 fot 7 inches bred och 5 fot 7 inches tall )
Styva glasfiber akustisk isolering ( 2 meter bred och fem meter hög ) katalog Interior ryggstöd ( även kallat OSB plywood ) ( 2 meter bred och fem meter hög ) katalog Cirkelsåg
häftpistol
Staples
Saxar
Gångjärn
Borra
Skruvar ( 1 1/2 tum)
Visa fler Instruktioner
1

Mät och kapa en del av muslin , speciellt köpt akustiskt material eller annat tätt vävt material för att skapa ett stycke 4 fot 7 tum bred och 5 fot 7 inches tall . Stryk materialet om så är nödvändigt ; hålla järnet inkopplad när du är klar .
2

Cut, med hjälp av en cirkelsåg , en bit stela glasfiber akustisk isolering för att mäta 2 meter bred och 4 meter hög . Mät och kapa ett ark av inre bakre skivan till samma storlek. Addera 3

Vrid skuren sektion av duken upp och ned , om det finns en uppenbar högra sidan av tyget. Ställ in bit glasfiber i mitten av tyget , vilket gör att tyget är fortsatt jämn medan placera den . Placera bakstycket ovanpå glasfiber , kö båda bitarna .
4

Vik den nedre änden upp när vi möter den korta änden av tyg och brädor . Flip ca 1 cm av tyget under för att skapa en dubbel - lager kanten innan sätter den till styrelsen . Kör varmt strykjärn över det ögonblick för att skapa en bra veck .
5

Sträck tyget lärs ut i mitten av bakstycket , vilket eliminerar eventuella slack . Var noga med att inte slita på tyget , men lägger spänning på den . Häftning på plats. Fortsätt häftning varje par inches , fram och tillbaka från mitten och utåt och dra tyget tätt på varje plats innan säkra .
6

Dra uppifrån och ner och sträcka ut ordentligt för att skapa en slät yta på framsidan av panelen, som är vänd nedåt vid denna punkt. Vik tyget kanten under ungefär en tum och sedan värma ett ögonblick för att skapa ett veck , igen . Häfta till plankan , dra visade och arbeta ut från mitten som du gjorde i botten .
7

Sticka ena sidan först , skapar ett veck i hörnet som liknar att svepa en julklapp . Lägg tyget ner på plankan , återigen dra det snäva och fördubbling över kanten in i ungefär en tum bred remsa . Järn för att skapa ett veck ; drag åt och häfta ut från mitten som du gjorde tidigare .
8

Vik över den sista sidan av panelen , vilket gör att dina hörn är snyggt och sträcker sig så hårt som möjligt utan att riva sönder tyget . Vänd slut tum av tyget ( eller så mycket som du har möjlighet att samtidigt tillåta tyg för att mötas i mitten ) och stryka ett veck i den. Sträck spänt när du häfta ; åter träna från mitten till ändarna .
9

Skapa fler brädor som önskat . Fäst tre gångjärn, jämnt fördelade längs höjden , med en sida av gångjärnet är fäst vid en bräda och den andra sidan av gångjärnet fäst vid det andra kortet . Borra och montera korta skruvar för att fästa brädor , noga med att inte bryta framsidan av din ljudabsorberande panel . Montera två , tre eller flera paneler på samma sätt , eller montera på väggen som föredras . Addera