Bänkskiva Sink Installationsalternativ

En bänkskivan diskbänk är ett handfat som är monterad i ett hål i bänkskivan eller är gjuten i ett stycke med disken . Du kan installera bänkskivan sänkor i kök och badrum . Även om de tar upp lite mer utrymme än piedestal sänkor , kan en bänkskiva diskbänk bidra till att skapa en snygg, stilren look . De kan också vara bekvämt : all din städning , tvätt eller grooming objekt kan placeras nära till hands på bänkskivan . ( Själv Rimming Diskbänkar

En själv rimming handfat är en av de enklaste bänkskivan diskbänk alternativ för att installera . Den har en läpp runt toppen , som vilar på bänkskivan när diskhon är rätt placerad i sin utskurna hål . Du kommer att behöva tillämpa tätningsmedel runt skarven . fördelarna med ett själv rimming handfat inkluderar dess enkel installation , och det faktum att den gör sig av med behovet av hålet i bänkskivan vara klar . diskhon är helt enkelt placeras i urtaget och säkras , med eventuella ojämna kanter i cut - out som doldes av den överlappande läpp .
Gral Diskbänkar

Gral diskbänk bänkskivan enheter tillverkas i ett stycke , med handfat och bänkskivan är en del av en sammanhängande yta . de är mycket lätta att installera , och beroende på det material som de är gjorda av , kan vara ganska ett ekonomiskt alternativ . Gral diskbänkar är mycket lätt att rengöra , eftersom det inte finns några upphöjningar eller sprickor där smuts kan fastna . eftersom det inte finns något mellanrum mellan diskbänken och räknaren för att hålla tätas , är en integrerad enhet också lätt att underhålla .
Addera infälld Diskbänkar

En infälld diskho monteras så att kanten på diskbänken är i nivå med kanten på bänkskivan . Detta skapar effekten av en integrerad diskho. Infälld sänkor är något svårare att installera än själv rimming eller integrerade sänkor som toppen av diskbänken måste vara exakt i nivå med bänkskivan .
Undermonterad Diskbänkar

Under monterade sänkor är infällda i disken . De hålls på plats med klämmor som är fästa vid undersidan av räknaren. Undermonterad sänkor är svårare att installera än ett själv rimming sänkor , till exempel. Eftersom kanterna av urskärningen är synliga ovanför kanterna av diskhon , de måste vara klar för att inte titta grov eller fula. Detta kan öka kostnaden .
Material

Material som används för sänkor inkluderar marmor, glas och olika plaster . Många sänkor är gjorda av porslin . Ett annat vanligt material är glasfiber . Bänkskivor är ofta gjorda av plastlaminat eller polymera material såsom gjutmarmor . I badrum , kan bänkskivor vara tillverkade av solid - yta , ett slitstarkt material som kan poleras och slipas . De kan också bestå av keramiska plattor. För integrerade enheter , kan gjutmarmor eller solid - yta användas . Du kan också hitta integrerade enheter gjorda av glas . Addera