Hur att montera en ledstång till övervåningen

Om du planerar att installera en ledstång längs ett trapphus som går till den andra berättelsen om ett hus eller en byggnad , då projektet kommer att innebära en hel del arbete . Emellertid är mycket av det upprepande. När du har den allmänna uppfattning om vad du gör och få de första delarna av järnväg och ståndare installerat och monterat , kommer resten av projektet vara ganska smidig och easy.Things du behöver
Jigsaw
borrmaskin
hammare
Spik
Level
måttband
timmer
Speed ​​kvadrat
Router
Mejsel
sandpapper
Målning kitt
Hylsnyckel
Visa fler Instruktioner
1

Använd hastighets torget och en rak kant för att beskriva var stolparna och förkopplingsdon kommer att ställas in för ledstången . Följ utsidan av basen på stolpen på steget där den kommer att ställas in. Borra fyra hörnhåleni det steg där tjänsten beskrivs , och klipp ut efter hålet med en sticksåg .
2

in posten genom öppningen . Använd en nivå för att säkerställa att den är i lod . Borra och skruva fast stolpen i trappans sättsteg . Skruva in två skruvar med en hylsnyckel för att säkra posten permanent till trapphuset . Skär av änden av en träpinne stav , och limma in den i posten för att täcka upp bultarna . Upprepa samma process för posten högst upp i trappan. Dock inte skruva in permanent förrän du kontrollera att den är rätt vinkel . Beroende på utformning , kan du ha vrider eller vänder på ditt trapphus , i vilket fall du kommer att behöva flera inlägg på väg upp . Addera 3

Använd en nivå och måttband för att bestämma längden av de ståndare. Kontrollera att se till att ståndarna kommer att vara samma längd för hela sträckan av trapphuset . Du kan behöva justera vinkeln på själva räcket genom att höja eller sänka den övre inlägget . Om trappan har byggts på rätt sätt , så om du har samma längd av post på toppen som du gör på botten , då alla mätningar för ståndare bör vara samma .
4

Clamp räcket till insidan av stolparna vid vinkel och avstånd från trapphuset bestämdes från det föregående steget. Trace och beskriva skenan på inlägg där du kommer att skära en flik på toppen av stolpen och där skenan kommer att monteras . Skär en flik på endera sida om stolpen , liknande tungan av en tung-och - spårfogen . Använd en router för att skära spåret längs hela botten längden av ledstången . Använd en mejsel och sandpapper för att rengöra eventuella ojämna kanter kvar efter nedskärningarna .
5

Montera handledaren , och borra ett skaft hål i ledstång och efter gemensamt . Du kan antingen skruva ledstången i stolparna , eller använd träplugg för att fästa skenan slutar .
6

Ställ stmndarna i spåret på ledstången . Hål Mät , markera och borra i steg så att ståndarna är på samma avstånd från varandra . Längden mellan ståndarna kommer att bero på utformningen av din trapphuset.
7

Installera stmndarna genom spikning dem från botten och toppen , med användning av finish naglar . Använd färg kitt för att täta upp fullföljande spikhål på toppen av ledstången . Addera