Hur Lay Pergo Golv på trappor

Pergo , en typ av laminatgolv , är konstruerad för många anläggningar, inklusive plana ytor och trappor . Den attraktiva , tåliga och lätta att rengöra golvmaterial är ett alternativ till lövträd trappor , som kräver mer frekvent underhåll . Den flytande golv skapar en sömlös församling över trappsteg och sättsteg ; dess plankor knäppa ihop för att passa det tillgängliga utrymmet . Att få noggranna mätningar garanterar att plankor laminatgolvet ligger tätt under trappan , som ger ett stabilt underlag för alla som klättrar upp eller ned stairway.Things Du behöver
Dammsugare
Golv avjämningsmassa
Sandpapper
Måttband
Saw
Bygg lim
Paintbrush
Duk
Borr -och skruvdragare bit
1-1/4-inch skruvar
Pergo Finishing Putty
SPACKEL
Visa fler Instruktioner
1

Förbered slitbanan och sättsteg innan du installerar Pergo laminat plankor . Rengör trappan för att ta bort skräp , smuts och limrester från tidigare mattor . Fyll låg plats i trappan med golvspackel, eller jämna ut höga fläckar och slag med sandpapper .
2

Mät bredden på slitbanan från vänster till höger och registrera mätningen . Mäta också djupet av trappan och spela in. Mät djupet av en dekorativ trappa näsa så att du vet hur mycket utrymme att lämna för den vid kanten av slitbanan plankan , där det kommer att installeras . Näsan plankor överlappar kanterna på trappstegen . Addera 3

Överför trapp s slitbanemätningartill en Pergo laminatgolv plank och skär den i storlek med en såg . Du behöver två plankor för varje mönster sedan dess djup än bredden på en planka . Lägg en planka på slitbanan . Mät gapet mellan kanten på denna planka och kanten på slitbanan. Subtrahera bredden på näsan planka från detta gap. Skär en annan planka för slitbanan till denna mätning .
4

Spread kvalitet konstruktion lim över ryggen på plankan med en liten pensel . Sänk denna planka på slitbanan och tryck lätt så limmet obligationer till ytan .
5

Applicera limmet över baksidan av trappnos och ansluta den till kanten på plankan på slitbanan . Knacka Nosing lätt så den bildar en säker obligation med plankan , som bildar en tät söm . Torka bort häftmassa som sipprar ut genom gemensamt med en våt trasa .
6

Borra en rad av pilothål längs varje näsa , avstånd hålen 8 inches isär . Kör 1-1/4-inch trimskruvarnagenom hålen för att fästa dem till undergolvet . Försänk hålen och fylla luckorna med Pergo Finishing Putty .
7

Skär ett laminat planka för trappans sättsteg . Lay plankan på stigaren för att säkerställa att den vilar på slitbanan plankan du installerad och att dess övre kant är i linje med den övre delen av stigaren för att medge näsan gjutning. Sprid konstruktion lim över baksidan av denna planka och ställa den på trappans sättsteg .
8

Upprepa processen att installera plankorna för slitbanor och stiger uppåt längs trappan . Låt limmet torka för den tid som anges på etiketten riktning innan du använder trapporna . Addera