DIY Interior Stairs

Bygga din egen inredning trappor innebär layout , kapning och montering . Det finns en oändlig variation av trapp kapslingar , karm och räcken för interiör trappor , men den grundläggande processen för att formge och bygga själva trappan är densamma oavsett om trappan är öppen eller helt sluten . Vissa lokala byggnormer anger trappmått. Rådgör med din lokala byggtjänstemäninnan arbetet påbörjas . Detta är vad du behöver
Måttband
Framing kvadrat
Cirkelsåg
Handsåg
Kalkylator Review Pencil
4 - fot lod nivå
Maskeringstejp
Hammer
Nails
2-av - 12 -tums timmer
2-av - 10 -tums timmer
½ - tums plywood
¾ - tums plywood
Visa fler Instruktioner

1

Mät avståndet från golvet i nedre berättelsen till golvet i övre våningen , med måttband . Detta är den " uppgång. " Beräkna den horisontella "kör" av trappan genom att dividera ökningen av höjden på trappan. Till exempel skulle en 104 -tums ökning dividerad med den typiska 8 -tums höjden på varje steg producera 13 steg. Det skulle innebära 12 trappsteg , eftersom det sista steget är alltid på övre berättelsen golv .
2

Figur körningen genom att multiplicera bredden på varje steg antalet steg . Till exempel, om dina steg är 8,5 inches bred , 12 steg lika en upplaga på 102 inches . Figur längden 2-av - 12 -tums strukturstöd board eller " stringer " du kommer att behöva genom att multiplicera de stigtidersjälv och de gånger köra själv , att lägga till de två produkterna tillsammans och beräkna kvadratroten av den summan .. Den 104 tum stiga och 102 tum springa i detta exempel skulle kräva att köpa vanliga 16 - fot långa 2 - by - 12 stringers för att få de 13 meter stringer du behöver. Addera 3

Lägg ut stegen på en 2 -för - 12 stringer med vinkelhake . Det långa benet hos vinkelhake är bredden steget och det korta benet är steghöjden . Använd siffrorna på utsidan kanten av vinkelhake för layout . Använd maskeringstejp för att markera bredden av stegen på den långa sträckan av vinkelhake och för att markera höjden på stegen på det korta benet .
4

Mät avståndet från slutet av 2 -för- 12 bräda lika med höjden av ett steg . Detta är den punkt där du börjar lägga ut stegen . Rikta in vinkelhake styv bredd och steg - höjd markerar i ena kanten på 2-av - 12 och spåra den yttre kanten med en blyertspenna . Upprepa tills alla steg har märkts ut .
5

Rita en linje vinkelrät mot bredden raden i det första steget i den punkt där den nedersta steget startar . Mät längs denna linje ett avstånd lika med höjden av ett steg minus tjockleken på slitbanor . Vid detta märke, dra en linje som är vinkelrät mot den föregående linjen och parallellt med bredden raden i det första steget. Detta beskriver det nedersta trappsteget . På baksidan av det översta steget , dra en linje som är vinkelrät mot bredden linje av steget. Detta markerar linjen att skära stringer så den passar till regeln om den övre våningen .
6

Klipp ut botten och topp steg och alla de återstående stegen med cirkelsåg . Skär bredd och höjd sidor av stegen tills kanten på bladet vidrör precis i hörnet . Avsluta snitt med handen såg hålls vertikalt . Kontrollera stringer för rätt passform . Om det är korrekt , använda den som en mall för att lägga ut de andra två stringers du behöver.
7

Bestäm bredden på din trappa . Bredden varierar beroende på din individuella situation och lokala byggnormer . Kapa stigar brädor från ½ - tums plywood för att fylla i det vertikala utrymmet mellan stegen . Stig brädor längd är lika med bredden på trappan och deras höjd är lika med höjden av stegen.
8

Cut trappsteg från 2 -för- 10 virke. Längden av varje slitbana är lika med bredden på din trappa. Mät över bredden av varje beträda en sträcka som är lika med bredden av de steg du skär plus tjockleken hos förlängningskort . I exemplet trappa med 8.5 tums steg och ½ - tums - tjock riser styrelser , vill du slitbanor 9 inches bred . Klipp bort överskottet med cirkelsåg .
9

Installera pigga . Markera regeln av den övre berättelsen om bredden på din trappa . Skär en hangar styrelse från ¾ tum plywood lika med bredden på din trappa och 16 inches hög . Spika det till övre våningen reglar . Märk styrelsen där det översta steget kommer att bli . Fäst varje utanför stamledning med plywood hängkortetgenom att spika igenom brädet i stig bakifrån . Centrera mellan riser och fäst den med naglarna . Skär en tillfällig botten distans från skrot virke lika med bredden på trappan och spika den på plats över botten av stringers .
10

Montera stigar styrelser och slitbanor , med början med den vertikala förlängningskort och horisontell slitbanan för det första steget. Fortsätt uppför trappan , först spika den vertikala förlängningskortet , sedan spika den horisontella slitbanan . Ta bort den tillfälliga distans och montera en förlängningskort till de exponerade stringers längst ner steget . Slutför din trappa med räcke , hölje eller båge lämpliga för dina behov . Addera