Avståndet mellan golvplattor & Wall Tile

Oavsett vilken typ av byggnad du har att göra med , det finns alltid en övergång mellan vägg och golvmaterial. Vissa material kan köra hårt i en intilliggande yta , på keramiska plattor och natursten installationer , måste det finnas utrymme kvar mellan golv kakel och kakel för att möjliggöra säsongs tillväxt och krympning med förändringarna i vädret . Den Tile Rådet Nordamerika rekommenderar ett avstånd på minst 1/4 tum mellan alla golv och väggar . Seasonal Move

Säsongs rörelse påverkar alla typer av installationer , från trä till natursten till konkreta och keramiska plattor . När klimatet är varmt , trä och andra material som expanderar för att absorbera värme, medan i kallare väder , de krymper . Denna säsongs rörelse kan orsaka brickor till pop från golvet och väggen om det inte finns tillräckligt utrymme kvar för att rymma den expanderande och kontraktering av huset under klimatförändringar.
Foot Trafik

Foot trafik kan orsaka alltför stora rörelser i ett golv - en anledning att ge en skarv mellan golv och vägg . Utan en gemensam , kan rörelsen från gångtrafik orsakar golvplattor vid ytterkanterna för att komprimera mot den nedersta raden av kakel . Dessa chockvågor påverkar installationer över tiden , så småningom orsakar sprickor och lim misslyckande .
Grout

Typisk cementbruk är inte tillräckligt för utrymmet mellan golv -och väggplattor . Latex och polymer modifierade grouts krävs på grund av den extra elasticitet som ingår i blandningen . Ytterligare flytande latex kan läggas till bruket om du förväntar dig alltför stora rörelser , oavsett säsong eller på annat sätt .
Drevning

Latex , akryl och silikon tätningsmedel är den föredragna material för fylla i mellanrummet mellan väggen kakel installationer och golvplattor . Caulk är extremt elastisk och särskilt utformade för att fylla i mellanskarvar , expansionsfogar och innerhörn där rörelsen förväntas över tiden . Den typ av diktning du använder är upp till personlig preferens , men någon typ av kakel täta kommer att göra susen . Addera