Hur man installerar ett grästak

grästak tjäna en dubbel roll , som ger en back -to - natur skönhet som placerar en struktur ett steg närmare sin omgivning , samtidigt lägga isolering till den struktur som sänker värme och kyla kostnader året runt . De är inte svårt att installera , så länge du arbetar i lager , bygga en solid grund att plantera din gräsfrö . Väl på plats med etablerade tillväxt , de är i stort sett underhållsfri , behöver bara lite vatten då och då för att öka den naturliga nederbörden , mycket som din vanliga gräsmatta gör. Ha en byggnadsingenjör kolla takets förmåga att hålla vikten på ett grästak innan du fortsätter . Saker du behöver
Plastfolie
Asfalt kitt
Paintbrush
Aluminium grön bygga bård
Betong
Spackel
Gravel
Pimpsten
Polyester filter tyg
Top jord
Kompost
Mulch
Droppbevattningssystem
Örter fröer
Vind filt
Visa fler Instruktioner
1

Täck hela taket med en bit tjock plastfolie för att tjäna som vattentäta membran mellan gräset och taket. Sätt fast plåten på taket med hjälp av asfaltmassa, borstad på i rader , och sedan täckt med plåt . Lappa plåt med 4 inches över närliggande rader , och sedan tejpa sömmarna med glasfibertejp .
2

Edge omkretsen på din sadeltak med en aluminium grön bygga list för att behålla positionen för din grästak material. Fastställa list ut i en rad längs taket omkrets med botten av den L-formade räcke om atop plastfolie . Säkra bård på plats genom drivning takspik genom hålen längs kant bas in i taket. Addera 3

Täck plastskikt med ett tunt skikt , om 1/2-tums tjock , av betong . Använd en murslev för att sprida betongen över plast ända fram till sido barriärer av ditt tak. Betongen kommer att fungera som en ekologisk barriär hindrar rötter gräset från att växa genom plasten och in i din ursprungliga takmaterial . Låt betongen torka över natten.
4

Lägg dräneringsskikt över betongen bestående av en lika blandning av grus och pimpsten ungefär två inches tjock. Nivå dräneringsskiktet ut med en kratta .
5

Placera ett polyesterfiltertyg över dräneringsskikt för att hålla jorden på plats samtidigt som vattnet rinna igenom till dräneringsskiktet .

6

Täck filtret tyget med din tillväxtmedium . På grund av behovet av att minska i vikt, använda ett tillväxtmedium som består i huvudsak av oorganiska material , mellan 75 procent till 90 procent. Du kan använda material såsom expanderad skiffer , skiffer eller lera , vulkanisk pimpsten eller krossade lera takpannor . Till detta lägger organiska ogräsfri jord såsom en organisk kompost eller matjord . Du kan köpa specialitet tillväxtmedium från leverantörer som handlar med gröna tak material , eller skapa din egen blandning .
7

Installera ett droppbevattningssystemöver tillväxtmediet . Köp en enkel bevattningssystem , en som kan leverera nödvändiga näringsämnen för de första ett eller två år , från en handelsträdgård.
8

Lägg gräsfrö till odlingsmediet som är lämpliga för lokala odlingsförhållanden och kunna överleva med ett minimum av skötsel . Se till att välja låg tillväxt gräs för att minska vikt och vindskjuvning effekter .
9

Täck med en vind filt för att skydda fröna som de etablerar sig . Vatten dagligen tills gräset börjar gro , sedan varje vecka tills den är helt etablerad på ditt tak . Addera