Cypress vs Cederträ

Cedar och cypress är två populära typer av hårda träslag som kan användas för bygg och anläggning , möbler , golv och även trädgårdsarbete kompost . Vid beslut om du vill använda cypress trä eller cederträ för en uppgift , måste du jämföra för-och nackdelar med båda typerna av trä . Cypress Fördelar

Cypress trä är förvånansvärt motståndskraftig mot röta , och produkter som är gjorda av cypress tenderar att ha en mycket lång , användbara livslängd . Cypress kärnved kan sträcka sig över 200 år utan att ruttna . Cypress trägolv , möbler, staket , trall , skåp och bältros kan alla förväntas hålla i många decennier , samtidigt behöva minimalt underhåll . Träet av en cypress är attraktiv, och den har ett brett spektrum av färgmöjligheter . Virket är också lätt att färga , och du kan ge den nästan varje utseende du önskar .
Cypress Nackdelar

Den främsta nackdelen med cypress trä är att utbudet är begränsade och gammel cypresser har blivit betydligt svårare att få tag på under de senaste decennierna på grund av förlusten av livsmiljöer och loggning . Cypress träd är viktiga för de våtmarker där de växer . De ger en livsmiljö och näringskälla för djur och fåglar , samtidigt som de arbetar som ett filter för föroreningar i vattnet . Cypress loggning är begränsad på många ställen , och i vissa områden skära ner gammel cypresser - de med mest värdefulla kärnved - har till och med förbjudas. Kvalitet cypress trä kan bli dyrt på grund av de begränsade kvantiteter som finns tillgängliga.

Cedar Fördelar

Cedar är en annan betydande lövträd som kan användas för en mängd olika produkter och projekt . Cederträ anses vara mer hållbara än cypress trä , och från och med dagen för offentliggörandet finns det ingen brist på cederträdtillgängliga . Cedar är hållbart och ganska stark , men inte lika hållbart som cypress . Det har också visat sig vara mer insektsresistent sedan cypress trä . Det finns flera typer av cederträ , inklusive vitt och rött . Cedar torkar snabbt och håller inte .
Cedar Nackdelar

cederträ kan vara dyra . Om du använder den utomhus , måste du färga , täta och måla om det var fem till 10 år för att hålla den ser sitt bästa . Om cederträ inte underhålls på rätt sätt , kan det förvränga eller spricka när det åldras och utsätts för väder och vind . Addera