Fristående vedspis Vs . Noll - Utförsäljning vedspis

Om termen " vedspis " frammanar bilder av pioneer dagar och en stor gjutjärnskamin i ett kök , behöver du en vedspis uppdatering . En vedspis faktiskt ser ut, känns och fungerar som en öppen spis - fast bättre . Vedspisar , oavsett om fristående eller noll avslut , kan sparka ut mycket mer värme än en traditionell vedeldad spis . Få att förstå skillnaden mellan en fristående och en nolla clearancemodellen att välja rätt typ för att komplettera uppvärmningen i ditt hem . Fristående vedspisar

Du får mycket frihet med en fristående vedspis . Till skillnad från en murad spis som ansluts till en skorsten som brukar placeras mot en vägg eller ett hörn , kan du placera en fristående kamin rätt i mitten av ett rum om du vill eftersom fristående enheter inte kräver en traditionell skorstenssystem . En stovepipe eller kanalventilationssystemsom ventilerar röken utomhus är omfattningen av allt som behövs , vilket innebär att du har större frihet att placera enheten närmare vad du vill värma ( som mänskliga kroppar ) . Och alla de grundläggande komponenterna för den öppna spisen ingår rätt i kaminen - från eldstaden till aska kärlet . Stilar kan vara allt från enkla, utilitaristiska modeller till modern design som ser ut som en funktionell stycke modern konst .

Zero - Utförsäljning vedspisar

Zero - clearance vedspisar är stora bedragare . De ser ut som en öppen spis , men de är inte eldstäder - de är en kombination av en öppen spis och en kamin . Termen " noll-glapp " hänför sig till det faktum att eldstaden ( det inre utrymmet där träet bränns ) kan placeras smack dab mot väggarna i en redan existerande eldstad eller till och med inom ramarna för en vägg , vilket gör-stånd på grund eldstaden är kraftigt isolerad. Så när du ser en eldstad proffsiga enhet som är monterad på insidan av en vägg , det brinnande trä och det finns ingen traditionell " härd " på golvet , är chansen att det du tittar på är en vedeldad noll - clearance vedspis .


Likheter

Fristående vedspisar och noll - clearance vedspisar har flera viktiga funktioner och egenskaper gemensamt . Båda ger dig möjlighet att bränna " äkta " äkta trä istället för att använda konstgjorda stockar som med en gas -enhet . Du kan också " gå eco " och använda träpellets med fristående och noll - clearance spisar . Träpellets tillverkas av trä biprodukter som flis, bark och även biprodukter jordbruks såsom majs skal . De är mycket billigare än stockar , springa runt $ 150 för en ton , som i augusti 2011, vilket motsvarar ungefär en och en halv famnar ved . Bäst av allt , båda typerna av spisar är mycket mer effektiv än eldstäder eftersom de har en mindre brännkammare , så värmen betalar ut mer effektivt in i ett rum och mindre värme går upp genom skorstenen .

Skillnader

Fri rörlighet och placering är den största skillnaden , och det är vad du får med en fristående vedspis . Fristående enheter kan flyttas till andra rum ( förutsatt att du har ventilation ) och du är inte fastnat för att placera dem mot en vägg . Dessa enheter har bokstavligen ben , vilket är ytterligare en anledning till varför de kallas " fristående ". Kaminerna ser mer ut som en möbel eller en apparat . Noll - clearance spisar , å andra sidan , kommer att ge dig den möjligheten att fejka ut dina vänner , eftersom , strukturellt , de ser mer ut som spisinsatser . En noll - clearance vedspis kommer att göra ett bättre val för dig som vill ha en enhet med utseendet på en traditionell öppen spis . Addera