HVAC Paket Vs . Split Systems

Din VVS-system är en av de viktigaste och mest förlitat -upon apparater i ditt hem . Det är också en av de tyngsta användarna av energi. Enligt California Energy Commission , spenderar den genomsnittliga hem $ 1900 varje år på energi . Det är därför det är viktigt att veta skillnaden mellan ett delat system , och en förpackad systemet. Då kommer du att veta vilket är det mest effektiva och ekonomiska sättet att värma och kyla ditt hem . Split System

De viktigaste komponenterna i ett delat system är ugnen , kondensorn , kompressorn , värmepumpen och förångaren . Den värmepump överför varm luft inne i ditt hem till utomhus så att systemet cirkulerar bara kall luft i hela ditt hem . Det omvända sker på vintern . Den metallskåp som vanligtvis ligger inomhus ( i ditt garage , källare eller i en garderob enhet ) innehåller ugnen , värmepumpen och förångaren . Den metallskåp rymmer utomhus kondensorn och kompressorn . Om ditt hem har redan en ugn och du köper en ny enhet luftkonditionering eller ersätta en äldre enhet , är ett delat system oftast det mest ekonomiska valet för en ny installation eller en uppgradering .
Förpackad System

komponenterna i en " paketeras " centrala luftkonditioneringssystem är den samma som för ett delat system . Skillnaden är att de flesta av de komponenter för luftkonditioneringssystemet är alla i en plats. I de flesta fall är den platsen antingen på taket eller på en betongplatta utomhus , intill fundamentet av hemmet. Utomhus förpackade system är också vanligt installeras för mindre kommersiella företag . Eftersom alla komponenter är " paketeras " tillsammans , dessa typer av system brukar inte kräver användning av en inomhus ugn , eftersom systemet fungerar oberoende av varandra .

Kontroller

Om du köper en annan enhet luftkonditionering , leta efter en ny , energieffektiv modell . Din investering kommer att löna sig eftersom den typiska livslängden för en VVS- enhet är 10 till 20 år . Plus , desto effektivare enheten - ju mer du sänka dina elräkningar . Enheter som tillverkats efter 2006 använda upp till 50 procent mindre energi än luftkonditioneringsenheter tillverkade före 2006 . Luftkonditionering enheter är klassade för sin effektivitet vid SEER systemet ( Seasonal Energy Efficiency Ratio ) . SIARE mäter den relativa mängden av energi som krävs för att generera en specifik kyleffekt . Enheter som tillverkats efter 2006 måste ha en minsta SEER betyget 13 . Leta efter Energy Star- märkningen på modeller för att vara säker på SEER betyg . Enheter med en Energy Star kommer att ha ett lägsta SEER verkningsgrad på 14 . Köpa och sälja Saker att undvika

Försök att inte köpa en värmepump som tillverkats före 2006 . Det kommer inte ger maximal effektivitet och att du inte kommer att uppleva nivån på besparingar på energikostnader som du kan uppnå med nyare modeller . Undvik också att system som inte har Energy Star-märkningen , eftersom de kommer att vara den minst effektiva . Den genomsnittliga luftkonditionering i ett hem använder mer än 2.000 kilowattimmar el per år . Miljöpåverkan är att kraftverket där elen genereras avger £ 3500 . av koldioxid och 31 £ . av svaveldioxid , enligt US Department of Energy webbplats , EnergySavers .