Homemade Solar Window Värmare

Med stigande energikostnader , många människor ser till billiga hem - uppvärmningsalternativ , som hemgjord sol fönstervärmare. De arbetar på den enkla principen att dra kall luft in i enheten där den värms upp av en solabsorbator och skjuts tillbaka in i rummet som det värms och stiger . Även hemmagjorda sol fönster värmare kanske inte är attraktiva , de är effektiva på att värma små utrymmen och kan användas under kallaste vintern väder med framgång . Detta är vad du behöver
Måttband
Wellpapp
Sax
Gesso eller Primer
Flat pensel
Matt svart färg
Utility kniv
häftstift
String
Silvertejp
Plastfolie
Maskeringstejp
Visa fler Instruktioner
1

Leta upp en skuggad , söderläge fönster i ditt hem , eftersom det kommer att ge lämplig exponering för att utnyttja en sol fönster värmare . Mät höjden och bredden på fönstret med hjälp av ett måttband .
2

Mät en bit wellpapp till samma dimensioner som i fönstret . Lägg 5 tum höga flikama på varje sida av wellpapp. Klipp ut kartongen med sax . Addera 3

Placera kartong på en stor , plan yta. Coat pappen med gesso eller primer med användning av en stor, platt pensel. Låt gesso eller primer torka ordentligt innan du fortsätter .
4

Måla över gesso eller primer med matt svart färg . Paint endast en sida av wellpapp. Se till att färgen appliceras jämnt och pälsen är tjock. Låt färgen torka ordentligt .
5

Skär ut tre kvadrat ventiler som mäter 3 inches med 3 inches längs toppen och botten av kartongen med hjälp av en mattkniv . Space ventilerna jämnt vid basen av de övre och undre lock.
6

Press häftstift till omålade sidan av papp längs toppen och botten av varje ventil. Placera häftstift så den första ventilerings har två häftstift längs bottnen och en centrerad på toppen. Alternativa orienteringen av häftstift vid varje ventil.
7

Vind strängen mellan de övre och undre häftstift för att skapa ett sicksackmönster över ventilerna. Knyt upp snöret . Fäst häftstift med små bitar av tejp för att hålla dem säkra .
8

Klipp en bit plastfolie tillräckligt stor för att täcka ventilationsenheternai toppen och botten av wellpapp. Fäst plastfolie över de nedre ventilerna på den svarta sidan av kartong och till de övre ventilerna på den omålade sidan av kartong. Använd tejp för att fästa plastfolie .
9

Placera kartong på omålade sidan . Lyft flikarna runt kanterna . Fäst hörnen i upprätt läge med hjälp av maskeringstejp . Använd mer än ett lager av tejp för att säkerställa hörnen är robust .
10

Öppna söderfönster 1 tum i toppen och botten för att skapa sug , vilket kommer att driva luft in i enheten . Skjut kartong in i fönstret med den svarta sidan vänd utåt. Tryck in den tills ryggen är i jämnhöjd med kanterna på fönstret . Säkra solfönster värmaren till kanterna på fönstret med maskeringstejp . Addera