Hur att färga en trottoar med syra

Om du är trött på den trista gråa av dina konkreta trottoarer eller vägar , kan du prova sprucing upp dem med en syra fläcken och lägga till ett stänk av färg till din permanenta landskapet . Till skillnad från andra typer av fläckar , som skapar en fast färg ovanpå betongytan , sura fläckar reagera och bindning med det ytliga lagret för att förstärka de små , ​​naturliga skillnader i pigmentering av en betong. Detta kan skapa mönster av ojämna nyanser av samma färg , som ger din betong trottoaren djup och struktur med ett enda skikt . Detta är vad du behöver
Bucket
Trinatriumfosfat
Skurborste
Push kvast
Acid fläck
Paint spruta
Roller
Paint fack
Bakpulver
Mop
Betonggolv sealer
Visa fler Instruktioner
1

Skrubba din trottoaren för att förbereda ytan . Blanda tillräckligt med rengöringslösning för att skrubba hela trottoaren . Använd 1 kopp trinatriumfosfat per 4 liter vatten . Om trottoaren är relativt liten , använd en skurborste för att skura bort smutsen . Om det är relativt stor , använd en push kvast .
2

Skölj trottoaren ordentligt och låt det torka i solen innan färgning det . Blanda din syra fläcken enligt anvisningarna på förpackningen . Varje fläck är lite annorlunda , men de flesta märken föreslår att du använder lika delar av fläcken och vatten . Addera 3

Fyll en färg spruta avsedd för användning med syra fläckar med den förberedda syra fläcken lösning . Alternativt kan du använda en roller för att tillämpa fläcken . Om du använder en rulle , fyller en ren färgtråg med syra fläcken lösningen .
4

Applicera fläcken med din spruta eller roller . Om du använder en spruta , ställ in den på den finaste dimma inställningen tillgänglig . Måla fläcken på trottoaren i ett tunt , jämnt lager . Låt fläcken torka enligt tillverkarens anvisningar . Vissa fläckar kan ta så många som 24 timmar att helt torra .
5

Applicera ytterligare skikt med fläcken tills du når önskad nivå av pigment mättnad . Låt trottoaren torka helt mellan varje skikt .
6

Blanda 1/2 kilo bakpulver med 5 liter vatten . Applicera lösningen på trottoaren med en bomull eller mikrofibermopp . Den bakpulver kommer att neutralisera kvarvarande syra , vilket gör trottoaren säkert att gå på . Skölj trottoaren ordentligt och låt det torka .
7

Applicera ett betonggolv sealer att skydda fläcken . Du kan använda vattenbaseradeeller lösningsmedelsbaserade tätningsmedel för denna process , men lösningsmedelsbaserade tätningsmedel rekommenderas för utomhusbetongytor. Läs etiketten på förpackningen för specifik information om blandning och applicering instruktioner för din sealer . Addera