Uppfart med DIY Förregling Betongutläggare & Formar

Uppfart ytor behöver styrka för att stödja förflyttning och lagring av flera fordon under en längre tid , samt jämnhet för att låta fordon att använda ytan utan att skada sina däck eller underreden . Gjuten betong asfaltläggare tillgodose båda dessa behov . Styrkan i de enskilda gatstenar bestäms av den betongblandning som används ; jämnhet tillhandahålls genom hjälp av den yta av gummiformaranvänds för att skapa gatstenar . Om du väljer asfaltläggare med en sammankopplande utformning , kan du skapa en utfart som har ännu mer styrka . Detta är vad du behöver
Mild flytande tvål
Duk
Gummi Paver mögel
Tidning
släppmedel Review, Fast - torkning betongblandning
Skopa
Blandare
trä rör stick
Lawn flaggor
Spade
vibroplatta
Grus
Edge begränsningar kan
12 - tums stålspikar
Hammer
Grov Sand
avdragare styrelse
Ställverk gatstenar
cirkulär såg
Masons blad
Gummimatta
vattenpass
Broom
Polymetric sand
Vattenslang
Betong tätningsmedel
Skrapa

Visa fler Instruktioner
1

Tvätta varje förregling asfaltläggare mögel med en mild flytande tvål för att avlägsna alla kvarvarande rester från processen mögel skapande . Torka formen med en bit tyg , och sedan placera den på en plan yta täckt av tidningen . Se till att arbetsytan är tillräckligt stark för att stödja formen vikt när du fyller den med betong .
2

Blanda en sats av betong i en mixer , tillsätta vatten till den torra blandningen tills du har en hållbar betong med konsistensen av tjock smet . Lägg till något konkret nyans önskas till betongen under blandning för att färga gatstenar . Addera 3

Spraya formarna med släppspray för att förhindra att betongen från leechar ut fukten i formarna och hålla betongen fastnar formens yta när det härdar.
4

Fyll formarna till toppen med betongen . Knacka sidorna av formarna med en trä uppståndelse pinne för att tvinga någon luft i betongen till toppen , vilket förhindrar att det bildas hålrum i mitten av dina asfaltläggare .
5

Låt betongen härda i 48 timmar tills företaget . Ta gatstenar från formarna och placera varje asfaltläggare åt sidan i ca 10 dagar för att härda tillräckligt hårt för att användas i skapandet av din uppfart yta .
6

Markera uppfarten kanter med gräsmatta flaggor som löper längs dess omkrets . Gräv en uppfart foundation hål som är höjden av dina asfaltläggare plus 6 inches inom det markerade omkretsen med en spade . Skapa en lutning på uppfarten för att underlätta dränering . Vinkla lutning så att djupet sjunker 1 tum för varje 8 meter lång , rör sig bort från någon närliggande strukturer . Ta bort flaggor.
7

Kör ett plattkompaktor över basen av hålet för att komprimera jorden. Kompressionen kommer att skapa en stabilare grund för uppfarten , förebygga mark skiftande under de gatstenar .
8

Häll 2 inches av grus i grunden hålet för att hjälpa till med dränering . Komprimera grus och sedan lägga till fler 2 inches av grus, kompaktera det andra skiktet samt.
9

Linje kanterna på hålet med begränsningar kant att hålla gatstenar på plats. Kör 12 - tums stål insatserna genom hålen placerade vid basen av de begränsningar med en hammare för att hålla dem från att röra sig .
10

Täck grus med ett lager av grov sand , fylla hålet till inom de uppmätta höjderna av gatstenar från toppen. Komprimera sanden , och sedan lägga till mer , komprimera den ytterligare sandlager tills du når önskad höjd . Kör en avdragare bar över sanden i en fram och tillbaka sågning rörelse för att jämna ut det .
11

Lägg gatstenar på sanden som börjar på kanten av uppfarten längs toppen och arbeta dig ner . Tryck gatstenar i sanden när du lägger dem , Butt gatstenar tätt tillsammans, med hjälp av samverkande kanterna för att hålla dem i likformigt raka linjer , och de begränsningar kanten för att låsa in dem i önskad uppfarten formen .
12

Cut asfaltläggare när det behövs för att passa dem på plats med hjälp av en cirkelsåg . Placera en murare klinga på sågen och bära andningsskydd och skyddsglasögon när du skär för att förhindra inandning av betongdamm och förhindra skador från betong skärvor .
13

Täck ytan med en gummimatta . Kör komprimator över mattan för att trycka gatstenar i sandbädden . Kontrollera asfaltläggare nivåerna var tredje meter eller så med ett vattenpass . Justera asfaltläggare djup i sanden för att jämna ut dem med varandra så att du har en jämn uppfart yta .
14

Täck ytan med polymetric sand . Sopa sanden i fogarna mellan gatstenar med en push kvast . Använd komprimator att köra sand till basen av gatstenar , och sedan upprepa processen tills sanden är på höjden av asfaltläggaren ytan . Ta bort en del sand från uppfarten med kvasten . Vatten ytan av uppfart med en trädgårdsslang lätt misting ytan. Blöt sand i syfte att bringa den att aktivera och härda. Tillåt sanden för att härda i 24 timmar.
15

täcka ytan av gatstenar med betong tätningsmedel för att skydda mot vatten färgning. Bred ut tätningsmedlet med en gummiskrapa och låt det torka i 72 timmar innan du använder uppfarten yta . Addera