Hur man bygger en dörröppning till ett rum

Lägga till en dörröppning i en befintlig vägg ger förbättrad åtkomst till ditt vardagsrum . Till exempel kan du lägga till en dörröppningen mellan kök och matsal , eller mellan ett barns sovrum och lekrum . Att bygga en dörröppning mellan rummen är ett ganska omfattande projekt som kräver partiell rivning av väggen där du tänker installera dörröppningen ; Men , kan du fylla i det här projektet med endast grundläggande snickeri förnödenheter och tools.Things du behöver
Stud finder
Måttband
Chalk linje
Tigersåg
Sledgehammer
brytjärnet
2-av - 4 - tums tryckimpregnerat virke
Cirkelsåg
Borra
4 - tums träskruvar
Elektrisk skruvmejsel
Gips
Utility kniv
eller skruvar
Gips tejpa
Gips förening
Kitt kniv Flighter Palm sander
Visa fler Instruktioner
1

Bestäm om väggen är en bärande vägg - denna typ av vägg driver vanligen vinkelrätt mot golvbjälkarna . Om du är osäker på om väggen är bärande , kontakta en byggnad inspektör eller entreprenör innan du börjar ditt projekt . Bygg inte dörren själv om väggen är bärande .
2

Bestäm bredd och höjd på dörröppningen . Interiör dörröppningar är vanligtvis minst 36 inches bred och 78 inches hög . Addera 3

Leta väggreglar med en regeldetektor .
4

Mät bredden på dörröppningen på väggen med ett måttband , med användning av en av de dubbar som en startpunkt . Märk båda kanterna av dörröppningen med en penna på toppen och botten av väggen. Snap en krita linje längs markeringarna för att skapa en översikt av öppningssidorna. Upprepa denna procedur på motsatt sida av väggen .
5

Klipp gips längs krita linjer på båda sidor av väggen med en tigersåg . Använd en slägga för att bryta isär och ta bort gips mellan dessa linjer .
6

Skär genom bottenplattan på väggramen vid båda kanterna på väggen med en tigersåg . Mät från golvet , göra en markering två inches högre än den färdiga dörren höjden på varje utsatt stud . Skär reglarna på dessa märken med en tigersåg .
7

Ta bort de nedre delarna av reglarna och bottenramen plattan med en brytjärnet .
8

Skär en sektion av 2 -by- 4 -tums tryckimpregnerat virke med avståndet mellan topp-och bottenplattan med en cirkelsåg . Denna sektion bildar den sida av dörröppningen som inte redan har en tapp . Placera denna lumber sektion mellan toppen och botten ramplattan , i jämnhöjd med den skurna kanten av gips.
9

Borra hål genom bulten in i de övre och undre plattorna vid 45 - graders vinkel . Sätt i och dra åt 4 - tums träskruvar genom styrhålen med en elektrisk skruvmejsel för att fästa dubben till plattorna .
10

Skär en del av 2-av - 4 - tums tryckimpregnerat virke till bredden av dörröppningen med en cirkelsåg . Detta avsnitt kommer att utgöra den övre delen av dörröppningen ramen. Borra hål genom denna sektion i ändarna av de skurna dubbar ovanför dörröppningen och vid 45 graders vinkel till reglarna som bildar sidor av dörren . Sätt i och dra åt 4 - tums träskruvar för att fästa den övre delen av dörrkarmen på bultarna .
11

Mät en del av drywall att passa den del av väggen ovanför dörröppningen . Kapa gips med en mattkniv eller tigersåg . Installera Gips ovanför dörröppningen genom att fästa den på bultarna med eller skruvar .
12

Klipp drywall avsnitt för att täcka nitar på sidorna och upp i dörröppningen . Installera Gips sektioner med eller skruvar .
13

Täck gips sömmar och hörn med gips tejp . Applicera drywall förening med en spackel för att täcka band kanter och skruvhuvuden. Sand alla gips ytor med en palm slipmaskin efter föreningen torkar . Addera