Hur man förbereder en våningen till ny matta

Oavsett om du installerar ny matta själv , eller ha en professionell göra det , är det viktigt att förbereda dina golv före installation . Brister i din golvet kan leda till problem med din nya matta , som luckor eller klumpar eller skador från fukt eller lukt . Följ dessa riktlinjer för att förbereda ditt golv och skydda din nya matta investering ! Vad du behöver
Arbetshandskar
Arbetsskor
Knäskydd
Klammerurtagare ( eller skruvmejsel och tång ) katalog papperskorg
Lim
Patchning , utjämning föreningar ( tillval ) katalog brytjärnet
Shop vac ( eller kvast och sopskyffel ) katalog Mop ( tillval ) katalog allrengöringsmedel
blekmedel
undergolv ( tillval ) katalog Primer /sealer
Halv glans eller glans trim färg
Betong sealer (tillval ) katalog Elektriska fläktar (tillval ) katalog Skyddsglasögon (vid behov)
skyddsmasker ( vid behov )
Visa fler Instruktioner
1

Skydda dig . Använd bekväma , rejäla skor för att skydda fötterna från grov undergolv , lösa häftklamrar och annat skräp . Om att hantera gamla please strips och häftklamrar , bär kraftiga arbetshandskar för att skydda fingrarna . Att dra ut gamla mattan häftklamrar kan vara tidskrävande och svårt på knä , så investera i några knäskydd för att skydda dem .
2

Skydda andra. Håll små barn och husdjur ut ur rummet medan du arbetar så att de inte blir skadad. Addera 3

Rensa våningen i eventuella häftklamrar eller spik . Dra upp gamla mattan stoppning kommer att lämna en enda röra av häftklamrar fortfarande inbäddade i golvet . De kommer lätt fläckig av knippen av stoppning som är fångade under. Du vill ha den jämnaste möjliga yta för din nya mattor , så det är värt den extra tid och ansträngning för att dra dessa klamrar ut . Du kan använda en kraftig klammerborttagare , eller en skruvmejsel och tång . Använd skruvmejsel för att bända upp klammern , då tången för att dra den resten av vägen ut ur golvet . Håll en papperskorg i närheten så kan du släppa häftklamrar direkt i burken .
4

Platta golvet . Särskilt i nyproducerade bostäder , kan det finnas globs av färg eller fogmassa fastnat på din undergolv att entreprenörerna bara matta över . Använd en skrapa för att utjämna dessa områden ut . Om du mattor över linoleumplattor, se till att limma fast alla lösa kanter . Lappa ihop sprickor och fylla i dalarna i ett betonggolv . För betong och keramiska golv , bör du överväga att konsultera en professionell . Vissa experter tror på kvällen ut hela bruket med avjämningsmassa innan om mattan , vilket är en svår uppgift för en nybörjare .
5

Dra ut defekta please remsor . Gamla please remsor kan återanvändas , men om virket är ruttet eller betsad , använd en brytjärnet för att dra upp den . Om du har en professionell matta installatör kommer in , de förmodligen inte kommer att vara så kräsen om tillståndet i please band som du är , så räkna inte med dem att ersätta de skadade bitarna med nya. Om det finns en lucka från det gamla band du tog bort , då de kommer att lägga ett nytt grepp remsa på plats .
6

Rengör golvet . Du kan använda en kvast och sopskyffel eller dammsugare för att rengöra dina golv av smuts , skräp och gamla häftklamrar . Använd INTE ett hus vakuum , som bitar av gips , flis eller häftklamrar kan ohjälpligt skada den. Om klinkergolv är särskilt smutsig eller klibbig , tveka inte att tvätta med ett allrengöringsmedel , men se till att golvet är helt torrt innan om ny matta . Fukt kan förstöra din nya mattor och stoppning .
7

Byt ut skadade undergolv . Du kan ha haft en dålig spill , svår PET skador , eller ett fönster läcka . Klipp ut någon äventyras golv och ersätta med en ny bit matchande undergolv .
8

Rengör eller måla golvlister . Detta är det enklaste tid att få dina golvlister fast upp . Rengör målade eller förseglade golvlister med en blandning av allrengöringsmedel och lite blekmedel . Se till att tyget är väl urvriden och inte droppar tungt på din golvet . Använd en bra halvblank eller blank färg för att fräscha upp dina golvlister och gör dem lätta att rengöra . Om du har problem med husdjur lukt eller skada , anser priming /täta golvlister före målning .
9

Täta golvet . Om du har mindre skador på din trä undergolv från husdjur eller spill , är det en bra idé att borsta på lite primer /sealer över dessa områden för att täta i lukt och skydda din nya matta . För betonggolv , kan du överväga en konkret sealer för att skydda ytan mot fukt och slitage .
10

Se till att allt är torrt . Om du arbetar i fuktiga förhållanden , kanske du vill använda elektriska fläktar för att torka en tid sedan sugit golv eller målade golvlister . Tänk bara på fläktarna är rena så att du inte blåser damm och smuts på din färska arbete . Om du har problem fuktiga områden på dina betonggolv , dessa frågor måste lösas innan man kan fastställa din nya matta . Addera