Matta Pad Information

Även matta stoppning , även känd som matta kudde , syns inte efter din matta har installerats , är lika viktigt som kvaliteten på den matta du väljer dess kvalitet . Medan många konsumenter tror att den tjockaste eller mjukaste stoppning är det bästa köpet , är detta inte alltid fallet . Det verkliga syftet med matta stoppning är att absorbera effekten av gångtrafik , och därigenom förlänga livslängden på din matta .
Hållbar stoppning förlänger livslängden på din matta .
matta Padding Terminologi

Orden " tjocklek " och " täthet " används ofta omväxlande . Men i en värld av matta stoppning , tjocklek : den faktiska höjden på stoppningen , medan tätheten innebär kompakthet stoppningen , som mäts i gram per kvadratmeter . Addera matta Padding Basics

Fiber , svamp och skumgummi omfattar de tre grundläggande material som matta stoppning görs . Dock är varje typ tillverkas i en mängd olika tjocklekar, densiteter och vikter , och hur mycket vikt som krävs för att komprimera stoppningen varierar mellan stoppningstyper.

Olika områden i ditt hem eller företag kan ha olika padding behov , beroende på hur mycket gångtrafik var emot . Stoppningen du väljer för de områden som tål den mest gångtrafik ska vara tung och inte större än 3/8 tum tjock . För områden med mindre gångtrafik , en lättare vägt utfyllnad upp till ½ tum tjock kommer att tjäna din matta också.

skumdyna Typer

Prime polyuretanskum är utvecklad genom att kombinera två vätskor som , när de blandas , svälla och härda för att bli en fast substans massa. Den skärs sedan till ark för användning såsom mattunderlägg .

Bonded polyuretanskum , även känd som " studsat ", är miljövänlig skum skapas från olika typer och färger av återvunnet skum. Det resulterande skummet är också återvinningsbara och minskar avfall som annars skulle hamna i våra deponier .
GummikuddeTyper

Gummi stoppning är antimikrobiell och är därför en utmärkt val för allergiker . De processer som används för att tillverka gummivadderingkan leda till olika nivåer av täthet och fasthet .

Våfflad gummikuddeär ett utmärkt val för ditt hem . Det görs genom att forma gummi med hjälp av en värmeprocessför att bilda en våffla mönster . Våfflad gummi gör en mjuk, elastisk stoppning.

Platt svampgummi är mindre elastiska, täta materialet , och den resulterande stoppning är slät. Platt skumgummi används ofta för kommersiella tillämpningar .

Flat gummi stoppning är det självklara valet när pengar är på inget objekt . Denna hög densitet stoppning är den enda mattan kudde som kommer att överleva din matta och prestera bra för en andra omgång av mattor . Det kommer att ge dina fötter med en bekväm kudde ; dock är oöverkomliga för de flesta konsumenter priset på platta gummi stoppning.
Fiber Cushion Typer

Fiber kudde är tillverkad av ny eller återvunnen , naturliga eller syntetiska fibrer vävs in filt.

Syntetiska fibrer är gjorda av sådana material som nylon, polyester eller akryl. Denna täta fiber kan fås att stå upp under någon typ av gångtrafik .

Naturliga fibrer skapas från filt , djurhår eller rep eller säckväv material . Medan det kan vara miljövänlig eftersom den är biologiskt nedbrytbar , anses det ett av de minst hållbara eftersom den tenderar att hålla lukter , och förlorar sin form om den blir våt. Addera den isolerande effekten

isoleringsvärde på matta stoppning är vanligen högre än den hos den matta själv. Både mattor och stoppning har termisk resistans , eller isoleringsvärden , uttryckt som " R-värden . " Lägg mattan och kudde R-värden tillsammans för att få det totala R - värdet på ditt golv . Ju högre den totala , desto mer resistent ditt golv vara att temperaturförändringar .
Matta Padding Köptips

Många säljare erbjuder endast en typ av matta stoppning . Detta betyder inte att du måste köpa den. Du kan köpa din matta och matta stoppning från olika återförsäljare . Vad som är viktigt är att bestämma rätt typ av stoppning för dina behov , sedan att hitta en säljare som bär denna typ av kudde .
P Om du installerar mattan själv , se till att följa de skriftliga mattan installationsanvisningar med avseende på dämpning. Om stoppningen du installerar skiljer sig från vad som krävs på mattan instruktioner , kan det medföra att mattans garanti. Addera