Stående Seam Tak Installation Specifikationer

När det gäller projekt som ytterväggar och tak installation , måste du förstå specifikationerna för ditt material och installationsprocedurer . Till exempel , saker som takmaterial sammansättning och dimensioner påverkar specifikationerna för stående fals tak installationsprocedurer . När du köper takmaterial , ger tillverkaren eller leverantören av det materialet brukar man med en manual . Denna handbok bör innehålla alla de specifikationer som du behöver veta för stående montering söm tak . Installation Konfigurera

Alla bandtäckning installeras på samma grundläggande sätt . Materialet får sitt namn från det faktum att sömmen mellan två delar av material står upp från ytan av taket. Början på en bandtäckning blad innehåller en låsmekanism som passar under och fäster den stående sömmen på föregående stycke material . Specifikationer för installation av bandtäckning beskriva den exakta formen och dimensionerna på stående fals och inslag som passar under denna söm . Olika typer av låsmekanismer innefattar dubbla lås och symmetrisk . Andra relaterade specifikationer inkluderar längden och bredden på varje takplåt .

Takmaterial

takmaterial specifikationer beskriver exakt utgör av dina takplåtar . Exempelvis kan tillverkare använder rostfritt stål, galvaniserat stål, galvalume eller någon av ett antal andra material för att konstruera takplåtar . Galvalume består av stål belagt i en aluminium - zinklegering . Specifikationer beskriver både sammansättning material och egenskaper , som styrka och täthet . Detta hjälper dig att avgöra tyngden av materialet och de fästen du behöver för att installera dina lakan . Alltid göra en del forskning om de bästa material för ditt område innan de köper tak .
Fasteners

Fästelement är en allmän term som beskriver något som används för att fästa ett material till en annan - i det här fallet , skruvar , bultar, spikar , stift och mer . Specifikationer beträffande fästdon beskriva storleken fäst du måste använda med din bandtäckning material och hur ofta du installerar dem . Specifikationerna beskriver också den typ av material som du måste använda för fästelement . Till exempel , aldrig använda fästelement av aluminium , som rostar lätt , med en rostfri takmaterial , som gavalume eller galvaniserat stål . Följ alltid tillverkarens instruktioner exakt när det gäller fästelement . Om du inte har dessa instruktioner , kontakta en entreprenör eller tillverkare för information.
Övriga specifikationer

Flera andra specifikationer komma till hands när du installerar metallbandtäckning. Vissa typer av metallbandtäckning, till exempel, fungerar bara korrekt när de installeras på specifika typer av taklag eller ytor . Använd tillverkarens instruktioner för att säkerställa korrekt installation i detta avseende . Andra specifikationer inkluderar den typ av verktyg som behövs för att klippa och forma takmaterial , beskrivningar och mått för speciella tak funktioner, som trottoarkanter eller överhäng , och avståndet mellan varje topp och dal i en takplåt .