Hur man gör en duschdraperistång för en Clawfoot Tub

Clawfoot badkar är vackra bitar av badrum hårdvara , men deras form och deras oberoende från badrummet väggen skapar problem när det kommer till ett duschdraperi . Till skillnad från en konventionell , inbyggd dusch /bad kombination , som endast kräver en rak gardin , har en clawfoot badkar duschdraperi för att gå hela vägen runt badkaret för att hindra vatten från att komma in på väggar och golv . För att göra detta behöver du en gardinstång som sträcker sig hela vägen runt badkaret . Detta är vad du behöver
Metall rör
Wire
Slangklämmor
skruvmejsel
Eye bultar
2 sektioner av metallrör , 3/4 tums diameter , 10 meter lång
Pipe bender
2 rörkopplingar
Hacksaw
Visa fler Instruktioner
göra det den enkla vägen
1

Köp fyra bitar av metall rör eller stång , varav två är ungefär lika med längden på din clawfoot badkar , och två av dem är ungefär lika med dess bredd .
2

Anslut dessa fyra bitar av metall i hörnen med hjälp av tråd eller slangklämmor för att skapa en rektangel det är ungefär samma storlek och form som ditt badkar . Addera 3

Häng rektangeln från taket ovanför badkaret genom att installera öglor i takbjälkar och förlängning ledningar från öglor till din gardinstång konstruktion .
4

Häng gardinen från staven som du har gjort . Eftersom gardinen inte kommer att glida förbi trådarna som håller upp stången , göra eller köpa en separat sektion av gardin för varje utrymme mellan upphängningstrådarna.
Gör det den Harder Way

5

Köp två 10 -fots sektioner av 3/4-tums metallrör . Låna eller hyr en pipe bender och böja dessa två bitar av metall för att matcha profiler av de två ändarna av din clawfoot badkar .
6

Lägg ihop de två delarna för att skapa samma form som ditt badkar . Flytta dem närmare eller längre ifrån varandra tills formen de gör är samma storlek som badkaret . Skär av de två utskjutande ändarna från varje bit , så att de kan fogas samman . Anslut de två stycken med två röranslutningar , skapar en solid oval form .
7

Häng denna oval form från taket på samma sätt som beskrivits för metod i avsnitt 1 .
8

Häng duschdraperifrån din nya gardinstång . Addera